Oorspronkelijk was het huis een cortijito ("siëstahuisje") van de boer. In de afgelopen decennia is het uitgebreid tot een compleet woonhuis van zo'n 130 m2 met een ruime open, Andalusische keuken, eetkamer, woonkamer met houtkachel, drie slaapkamers met acht slaapplaatsen en twee badkamers.

Het huis ligt op het zuiden en heeft zeezicht. De tuin meet ruim 2.000 m2. Hierin bevindt zich een zwembad van 4 bij 10 meter, dat met een hek kan worden afgesloten. Er is een buitenkeuken met barbecue. Tenslotte zijn er verschillende terrassen.

Het huis dankt haar naam aan de twee meer dan 100 jaar oude Johannesbroodbomen, Algarrobos, die voor het huis staan; een beschermde mediterrane boom. Het ligt aan de rand van het natuurreservaat Las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, waarin eindeloos gewandeld kan worden. Op ons terrein bevinden zich, behalve de Johannesbroodbomen, olijven en agaves, ook de voor het natuurreservaat typische pijnbomen. Hierdoor heeft het huis een beschutte, maar niet afgelegen ligging met veel privacy en zijn er terrassen en zitjes in zowel de zon als de schaduw.