Granada, Malaga, Ronda, Cordoba en Antequera

Granada is natuurlijk wereldberoemd vanwege het Alhambra en als u er nog nooit bent geweest is een bezoek eigenlijk een must! Vanuit Los dos Algarrobos is Granada gemakkelijk met een dagtrip te bezoeken. Wij bevelen aan om vantevoren kaartjes te bestellen. U hoeft dan niet in de rij te staan en bent er zeker van dat u de Palacios Nazaries (Koninklijke vertrekken) kunt bezoeken op het op het kaartje aangegeven tijdstip.

Daarnaast is Malaga ook een geweldige stad. Het Picasso-museum huist er en verder is Malaga een heel gezellige, echt Spaanse havenstad met bijbehorende kathedraal, parken, markten en bodega's waar u zo uit het vat de befaamde Malaga-wijn kunt proeven. Bovendien is Malaga een heerlijke winkelstad.

Andere steden die met de auto op een dag te bezoeken zijn: Ronda, Cordoba en Antequera.

Velez-Malaga, Torre del Mar, Nerja, Almuñecar en Salobreña

Iets dichterbij liggen enkele kleinere steden: Velez-Malaga (de regionale hoofdstad, heel Spaans), Torre del Mar en Nerja. Nerja is een gezellig stadje met een oud Moors centrum, een labyrint van smalle, autovrije straatjes, met veel restaurantjes, winkeltjes en tapasbars. Op de plek waar ooit een 10e eeuws fort stond, bevindt zich nu het Balcon de Europa. Hier heeft u een prachtig uitzicht over zee en de grillige kust.

Gaat u nog iets oostelijker dan vindt u nog twee interessante stadjes: Almuñecar en Salobreña. Beiden hebben hun wortels in de Moorse traditie, wat goed te zien is. Het zijn zeer Spaanse steden, zeker een bezoek waard.